1. družinovky letošního roku
1. družinovky letošního roku

1. družinovky letošního roku

Po dlouhé pauze jsme se opět začali scházet na schůzkách a již o víkendu 11.-12.9. naše družiny vyrazily na první jednodenní výpravy.

Poštolky

Druhou zářijovou neděli se naše družinka mladších, Poštolky, vydala na první jednodenní výpravu. Měli jsme sraz před libereckým nádražím, kde se nás sešlo pět. Vlakem jsme poté odjeli do Lužce pod Smrkem, kde začala naše túra. Láďa nám ještě na nádraží ukázala na mapě kudy půjdeme. Pod jejím vedením jsme došli k prvnímu rozcestníku, kde jsme se poučili o turistickém značením a poté jsme se vydali po modré, která vedla po staré poutní cestě, kterou lemovali křížky. Po cestě jsme si povídali o listnatých stromech, které nás doprovázely skoro celou cestu. Ukázali jsme se rozdíly mezi javory. Další kus cesty jsme si povídali mezi sebou, házeli šišky a schovávali jsme se. Došli jsme spolu až do Mníšku u Liberce, kde jsme již jen čekali na vlak zpátky do Liberce.

Vlci
Ráno 11. září jsme se sešli na nádraží odkud jsme se vlakem dojeli do Hejnic. Odsud jsme zamířili do Bílého potoka a následně k chatě Hubertce. Nedaleko Hubertky jsou Kočičí kameny, na kterých je jednoduchá ferrata. Potom, co jsme si vysvětlili a ukázali základy jištění, jsme postupně všichni ferratu zdolali. Následovala atletická vsuvka, kdy jsme dobíhali vlak. Ten jsme samozřejmě stihli, takže jsme se všichni spokojení a unavení vrátili do Liberce.